بررسی کوتاه لوکس ترین محصول هولدینگ تویوتا؛ نکات مثبت و منفی لکسوس LX570 مدل 2019
اگر قبول کنیم که تویوتا به عنوان یک خودروساز مردمی حرف های بسیاری برای گفتن دارد، باید پذیرفت نیز که به همین ترتیب لکسوس نیز در بازار خودروهای لوکس ، محصولات متفاوتی را عرضه می کند که ترکیبی از دوام مشهور محصولات تویوتا و بالاترین سطح کیفیت و امکانات را ارائه می دهند. از نظر باطنی، لکسس LX570 2019 را باید کمی برتر از تویوتا لندکروزر دانست. قابلیتهای آفرودی ویژه و کیفیت ساخت بالا چیزی است که این خودرو و پسر عمویش تویوتا لندکروز را در کلاس شاسیبلندها متمایز نموده است.
لکسس کیفیت بالای لندکروز را با اجزایی لوکس ترکیب نموده و نمایی شیکتر را به نمایش گذاشته است. زوایای حمله و فرار بهتر در لندکروزر، آن را به گزینه مناسبتری در عبور از مسیرهای آفرود بدل نموده است اما کیفیت برتر و فضای لوکستر کابین لکسس، شرایط بهتری را در گشتوگذار بر سطح مسیرهای آسفالت فراهم خواهد آورد.
با قیمت پایه 86,230 دلاری، نسخه بیس لکسس LX570 تنها به میزان 1,065 دلار با تویوتا لندکروزر تفاوت قیمت دارد که در صورت سفارش صندلیهای ردیف سوم برای لکسس، این فاصله قیمتی تا 6,065 دلار افزایش خواهد یافت.
نکات مثبت لکسس LX570 2019
با وجود شخصیت لوکس و شهری مابانه لکسس ال ایکس 570، اما قابلیتهای آفرود آن قابل توجه و سرآمد است. ارتفاع کف آن تا سطح زمین برابر ۸.۹ اینچی بوده و سامانههایی نظیر سیستم تعلیق تطبیقپذیر هیدرولیک، سیستم چهار چرخ محرک دائمی و پنج حالت مختلف رانندگی ویژه شرایط آفرود برای آن در نظر گرفته شده است.
همچنین لکسس LX570 از نوعی کروز کنترل مخصوص سرعتهای پایین و مسیرهای آفرود موسوم به کرال کنترل برخوردار است که به همراه سامانه دستیار چرخش، تواند شعاع چرخش و دور زدن خودرو را کاهش دهد.
مسلما توانایی آفرود لکسس LX570 در حد مناسبی قرار دارد اما اگر به دنبال یک شاسیبلند لوکس با توانایی آفرود بالاتر هستید، مرسدس بنز جی کلاس و لندروور رنجروور میتوانند گزینههای بهتری در این زمینه باشند.
فضای داخلی لکسس نسبت به قیمتش لوکس و باکیفیت به نظر میرسد. پوشش چرم روی صندلیها و پنل دربها را فراگرفته و لمس دکمهها و ادوات مختلف حس مرغوب بودن را در سر انگشتان پدید میآورند.
تریم چوبی براق به صورت استاندارد در فضای کابین استفاده شده و تجهیزاتی نظیر گرمکن و تهویه برای صندلیها، تهویه مطبوع اتوماتیک هماهنگ با سیستم تهویه صندلیها به منظور تنظیم دقیقتر دما برای راحتی راننده و سرنشینان و غربیلک فرمان ملبس به پوشش چرمی بسیار باکیفیت در فضای داخلی لکسس LX570 مورد استفاده قرار گرفته است.
همچنین مواردی نظیر یک جفت نمایشگر 11.6 اینچی برای سرنشینان ردیف دوم و یک محفظه سرمایشی در زیر استراحتگاه آرنج بین دو صندلی جلو، شارژر وایرلس، کلید مجاورت و استارت دکمهای، تنظیمات 14 حالته صندلی راننده و 12 حالته صندلی شاگرد و تهویه مطبوع چهارگانه، کابین لکسوس 570 را به مکان مناسبی برای ماندن بدل نموده است.
ظاهر ال ایکس 570 نیز از آن گونه است که یا دوستش دارید و یا از آن متنفر خواهید بود. اگر فرض کنیم دوستش دارید، باید گفت با وجود آنکه از تجمل آنچنانی به دور است اما در قیاس با پسر عمویش تویوتا لندکروزر، ظاهر خاصتر و زیباتری دارد.
با آن جلو پنجره بزرگ دوکی شکل و چراغهای جلوی تهاجمی، طراحی خوب و مناسب چراغهای عقب، لکسس ال ایکس 570 میتواند سرها را به طرف خود بچرخاند.
معایب لکسس LX570 2019
لکسس ال ایکس 570 خودروی بسیار سنگینی بوده و این واقعیت به هیچ وجه قابل کتمان نیست. فرمانپذیری آن کُند است و دقت کافی را ندارد. ترمزهایش بیش از حد حساس هستند و پیشرانه 5.7 لیتری هشت سیلندر با قدرت 383 اسببخار و گشتاور 546 نیوتن متر، اقتدار و توانایی مورد انتظار را از خود نشان نمیدهد.
عبور از ترافیکهای سنگین با لکسس LX570 چندان کار راحتی نیست اما تعویض دندههای سریع گیربکس هشت سرعته کار را کمی راحتتر میکند.
ظرفیت یدک کشی 3175 کیلوگرمی ال ایکس570 هم در قیاس با رقبایی نظیر لینکلن نویگیتور کمتر است. حین دور زدن بدنه لکسس LX570 به کناره متمایل میشود و هنگام ترمز گرفتن نیز دماغه خودرو به طرز ناخوشایندی پایین میرود.
سامانه اطلاعات سرگرمی ال ایکس570 نیز ضعیف ترین ویژگی این خودرو است. نمایشگر 12.9 اینچی آن گرافیک خوبی دارد اما سیستم عامل قدیمی و ارگونومی نامناسب کنترلگر لمسی آن توی ذوق میزند.
تکنولوژی نمایشگر 4.3 اینچی واقع شده در پنل کیلومتر شمار نیز متعلق به سال ۲۰۰۹ است. صندلیهای ردیف سوم ال ایکس570 در قیاس با رقبا کم جا و تنگ به نظر میرسد. همچنین صندلیهای این ردیف قابل جمع شدن در کف خودرو نیست که میتواند گنجایش محفظه بار را کاهش دهد.
با این وجود جالب است بدانید که تعداد نسبتا معدودی از نسل گذشته لکسوس LX570 به ایران نیز وارد شده اند که حالا در زمره گران قیمت ترین خودروهای موجود در بازار طبقه بندی می شوند و در غیاب رقبای اصلی خود، به حاکم بلامنازع بازار خودروهای شاسی بلند لوکس در کشورمان بدل شده اند.
مشخصات فنی
نوع پیشرانه: 5.7 لیتری V8 توان خروجی: 383 اسب بخار - گشتاور 546 نیوتن متر انتقال قدرت: 8 سرعته اتوماتیک - چهارچرخ محرک شتاب 0-96: 7.3 ثانیه حداکثر سرعت: 220 کیلومتر بر ساعت مصرف سوخت: 18(شهر)/13(جاده) - لیتر در 100 کیلومتر وزن: 2720 کیلوگرم قیمت مدل پایه: 86 هزار دلار